Comment

OneCo styrker sin posisjon i sør

Elkom AS blir endel av OneCo

Elkom AS er en totalleverandør innen elektrotjenester. Elkoms kjerneaktiviteter retter seg offshore, samferdsel og industri. Elkom hadde en omsetning på 50,6 MNOK i 2018 med EBITDA på 0,7 MNOK. Elkom har 22 ansatte.

 «Når vi nå har valgt å gå videre med OneCo er det for de klart har skilt seg ut som det beste alternativet. OneCo har vist soliditet over tid og best posisjonert for muligheter for de ansatte, samt at kunder vil få en solid leverandør å forholde seg til», sier Terje Borch, daglig leder i Elkom AS.

OneCo overtar driften i Elkom ved at personell, kunde- og leverandøravtaler videreføres i OneCo slik at det i praksis vil fungere som tidligere med samme kontaktpunkt.

For OneCo vil det være selskapene OneCo Sør AS – Service & Installasjon og OneCo Safeyards AS – Marine & Offshore som overtar driften i Elkom AS.

Comment

Comment

ALFA styrker bærekraftarbeidet og lanserer verdens første helt reparerbare Gore-Tex sko!

Skoprodusenten ALFA lanserer nå Impact A/P/S GTX - verdens første fullt reparerbare Gore-tex sko. Skoen er unik ved at alle delene kan repareres eller skiftes ut. Skoen får med andre ord livslang levetid med riktig pleie.

DEn undersøkelse gjort av analyseselskapet YouGov i forbindelse med utviklingen av skoen viser at halvparten av alle nordmenn forsøker å reparere tingene sine før de kastes, og hele åtte av ti mener at gjenbruk og reparasjon av produkter er viktig. Likevel er sko langt ned på listen over ting som repareres.

– Det kommer frem i funnene at kun en av fire reparerer skoene sine dersom de er slitt eller ødelagte. Dette er noe vi ønsker å bidra til å endre, og noe av hovedgrunnen til at vi har utviklet den nye skoen. Denne typen sko er bra både for miljøet og brukeren, som får beholde og oppgradert favorittskoen sin resten av livet, sier Pål Olimb, administrerende direktør i ALFA.

Skomakermester Isac Våge tror grunnen til den manglede evnen til å reparere sko kommer av at vi ikke har god nok kunnskap samt at det er mer komplisert enn å for eksempel reparere et klesplagg eller fikse et ødelagt møbel.

– Å reparere sko er komplisert og krever fagkompetanse. Likevel er det mye man kan gjøre for å vedlikeholde skoene sine slik at de holder lengre. Det at selskaper som ALFA legger til rette for og utvikler konsepter som fokuserer på produkter med lang levetid er et stort skritt i positiv retning, sier Våge.

Fjellskoene som varer livet ut

Det revolusjonerende med Impact A/P/S GTX er en konstruksjon hvor hver enkelt del i skoen kan skiftes ut når de blir slitt eller ødelagt. Det at også Gore-Tex teknologien som gjør skoene vanntette og pustende kan skiftes ut er Alfa så langt vi kjenner til helt alene om å få til per i dag.

Impact A/P/S GTX har i tillegg et klassisk og funksjonelt design med en konstruksjon som gir høy komfort under hele turen. Fjellstøvelen er laget i tysk lær med en vokset finish, en lærtype av høy kvalitet som har et lavt miljøavtrykk. For å holde skoene vanntette og pustende er det brukt Gore-Tex-membran, mens kalosjeringen i Eco-Foam® materiale forsterker skoen for bruk i all slags terreng. Impact har også en slitesterk Vibram®-såle med en egen gummiblanding som gir ekstra godt grep. Materialenes opprinnelse og miljøpåvirkning har vært en viktig del av prosjektet.

– Det å utvikle en sko som er helt reparerbar har ført med seg noen utfordringer underveis. På flere deler av skoen har vi stått ovenfor valget mellom holdbarhet og funksjon opp imot resirkulerbarhet. Her har vi valgt å prioritere holdbarhet og funksjon. I utviklingen av skoen har vi jobbet tett med skomakere slik at vi har kommet frem til en konstruksjon som forenkler reparasjonsarbeidet, forteller Ingrid Brandth, produktdesigner hos ALFA.

ALFA har i alle år laget lærsko i kvalitet med en lang levetid og designet til Impact har hentet mye inspirasjon fra tidligere ALFA sko.

– Hovedfokuset vårt er som alltid å utvikle sko i høyest mulig kvalitet og komfort. Ved å investere i et par Impact trenger du aldri mer å bytte ut din beste turkamerat, sier Brandth.

Sammen med skoen kommer et enkelt pleie-sett slik at du kan vedlikeholde skoene selv og dermed

forlenge levetiden. Impact A/P/S GTX har 5+3-års garanti mot feil og mangler, noe som innebærer at

hvis skoene sendes inn til Alfa for en service etter 5 år, utvides garantien med ytterligere tre år. Etter

5 år vil alle kunder som har kjøpt skoene automatisk få en innkalling til å sende skoene inn til service.

Alfa For Life™

ALFA har alltid vært opptatt av kvalitet i sine produkter og å skape sko som har en lang levetid.

Skoprodusenten gjør nå en større strategisk satsning med bærekraftsinitiativet Alfa For Life™.

– Vi vil øke vårt fokus på miljø og bærekraft og redusere hyperkonsumet vi ser i dag. Vi har alltid vært

opptatt av å levere kvalitetsprodukter som varer, og ønsker nå også et større fokus på det å ta vare

på skoene sine. Dette er et genuint og helhetlig engasjement som påvirker alle deler av vår bedrift,

sier Olimb.

Alfa For Life™ fokuserer på tiltak for å skape bærekraftige produkter og prosesser i sitt arbeid, både

internt og eksternt. Selskapet jobber for å finne de mest bærekraftige og etiske materialene,

komponentene og løsningene – og ønsker å være ærlige og transparente i alle ledd. Lanseringen av

Impact er en del av denne satsningen, og ALFA kommer til å fortsette med utviklingen av nye Alfa For

Life™-produkter fremover.

Impact A/P/S GTX kommer i en tidløs brunfarge med spesielt tilpasset passform både for damer og

herrer. Prisen på støvelen vil være kr 5.995,-

Fjellskoene vil være tilgjengelig f.o.m. 15. juni i Alfas nettbutikk Alfa.no.

www.alfa.no/alfa-for-life

 

Alfa Sko
Alfa Sko2.PNG

Comment

Comment

Konkurransetilsynet har godkjent OneCos oppkjøp av Relacom

Konkurransetilsynet har godkjent OneCos oppkjøp av Relacom uten bemerkninger og OneCo og Katalysator er glade for å få med RelaCom på laget. Relacom passer veldig godt inn i OneCo´s forretninsgplan og strategi. Vi har stor tro på Telekom markedet fremover og ønsker å videreutvikle selskapet i samarbeid med de største kundene. Vi ser et stort potensial for videre vekst og utvikling. Relacom kompletterer OneCo på en god måte, i tillegg har selskapene synergier som vi ønsker å realisere fremover.

Comment

Comment

OneCo kjøper Relacom AS

Industrikonsernet OneCo har inngått avtale om å overta norske Relacom AS som leverer tekniske tjenester og strategiske løsninger innenfor blant annet telecom og energi. Under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjenning, blir Relacom en del av OneCo-konsernet.

OneCo blir med dette en mer komplett tilbyder av infrastrukturtjenester i telekommarkedet. 

  •  OneCo og Relacom utfyller hverandre på en god måte. OneCo har samfunnskritisk infrastruktur som et viktig satsingsområde, med fokus på ekspansjon innen elkraft, telekom og samferdsel. Relacom vil med sine ansatte, produkter og tjenester bidra til å komplettere tilbudet på telekom overfor våre kunder, sier konsernsjef Marvin Jensen i OneCo.

Relacom AS er en stor aktør i det norske telekommarkedet, med nærmere 1100 ansatte og en årlig omsetning på rundt 1,7 milliarder kroner. Selskapet er tjenesteleverandør av tekniske tjenester og strategiske løsninger innenfor telekom, i tillegg til leveranser av fibertjenester til flere nettselskaper og utbyggere.

Relacom AS er per i dag en del av Relacom Group, med hovedkontor i Sverige. OneCo har nå inngått avtale om å erverve Relacom AS og overta selskapets drift. Ervervet er betinget av Konkurransetilsynets godkjennelse. 

I januar i år ble det kjent at Møller-familiens investeringsselskap Katalysator ervervet kontroll i OneCo AS via oppkjøp av selskapet OC Industrier AS. Det legges nå til rette for at Relacom blir en del av en større industriell satsing fra et av landets ledende familieeide investeringsselskap.

  •  Digitalisering og bærekraft står sentralt i samfunnsutviklingen og er også viktige satsingsområder for vårt investeringsselskap Katalysator. Med oppkjøpet av OneCo satte vi fart på vår satsning på samfunnskritisk infrastruktur som elkraft og telekom. Nå fortsetter vi satsingen gjennom OneCo sin overtagelse av Relacom, noe som vil styrke oss vesentlig på telekom sier Øyvind Schage Førde, eier og styreleder i Møller-familiens holdingsselskap, Aars.

OneCo har rundt 950 ansatte og en årlig omsetning på om lag 1,8 milliarder NOK. Selskapet leverer tjenester knyttet til elektro, automasjon og IT. Energiverk, teleoperatører og offentlige- og private utbyggere er de største kundegruppene. Relacom skal fortsette som et eget selskap i OneCo-konsernet.

  •  Relacom og de tidligere eierne har gjort et solid arbeid for å få på plass et fundament for fremtidsrettet, sunn drift og utvikling av selskapet. OneCo og våre eiere er langsiktige og mener Relacom har gode forutsetninger for å skape lønnsom drift og trygge arbeidsplasser. Jeg er overbevist om at vi sammen med de ansatte kommer til å lykkes med den videre satsningen på og utviklingen av Relacom, sier Jensen.

Gjennomføringen av oppkjøpet skjer så snart godkjenning fra Konkurransetilsynet foreligger. Inntil da fortsetter de to bedriftene å opptre uavhengig av hverandre.

 

OneCoTelecom.jpg

Comment

Comment

Vestre Langøyåsen - Alle enheter er solgt

Den siste enheten på Vestre Langøyåsen er nå solgt og markerer dermed en avslutning av prosjektet. Vestre Langøyåsen bestod av 90 enheter og var et samarbeidsprosjekt med OBOS. Katalysator er godt fornøyd med resultatet av både prosjektet og samarbeidet med OBOS. Katalysator ønsker alle nye beboere på Vestre Langøyåsen velkommen til idylliske omgivelser.

VL.jpg

Comment

Comment

OneCo skal være med å bygge Norges største universitetsbygg i Oslo

OneCo har inngått avtale med Statsbygg om å levere elkraft, IKT og svakstrøm på MNOK 600

Avtalen knyttet til Livsvitenskapsbygget i Oslo er en av de største kontraktene som noen gang er inngått i Norge innen dette fagfeltet.

Se mer på:

https://www.nettavisen.no/na24/skal-bygge-norges-strste-universitetsbygg-i-oslo/3423587745.html

Kilde: Statsbygg / Ratio Arkitekter

Kilde: Statsbygg / Ratio Arkitekter

Comment

Comment

Katalysator investerer i OneCo

Katalysator blir majoritetsaksjonær i OneCo. Selskapet er en ledende entreprenørleverandør av elektro- og telekomtjenester.

I 2018 hadde OneCo, som har 900 ansatte, en total omsetning på 1,6 milliarder kroner. Selskapet ble etablert i Kristiansand i 2011 og har sin hovedaktivitet innen elektro, elkraft, telecom og automasjon. Som majoritetsaksjonær blir Katalysator en aktiv eier i OneCo og skal videreutvikle selskapet sammen med ledere og ansatte.

- Digitalisering og det grønne skiftet pågår for fullt og genererer høy aktivitet i mange bransjer. OneCo er et flott selskap som har fått til svært mye på kort tid. De er godt posisjonert for de mulighetene blant annet smartteknologi gir. I tillegg til elektro og automasjon, skal OneCo de neste årene satse ytterligere på samfunnskritisk infrastruktur som elkraft, telekom og samferdsel ved å ta en ledende posisjon her, sier Øyvind Schage Førde, styreleder i Møller-familiens holdingsselskap, Aars.

- OneCo har en god posisjon i det norske markedet innenfor elektrotjenester og meget dyktige ansatte som forvalter denne posisjonen. Katalysator blir en aktiv eier og støttespiller for ledergruppen. Det er betydelige muligheter for vekst innenfor mange segmenter og vi deler OneCo-ledelsens syn på de endringene bransjen står overfor, sier Jon Pran, administrerende direktør i Katalysator.

OneCo har brukt sommeren og høsten til å stake ut kursen for de neste fem årene. En viktig del av den videre satsingen er å forsterke eiersiden med en industriell aktør som kan tilføre selskapet både kompetanse og finansiell løfteevne.

- Vi er stolte og glade for at Katalysator har valgt å gå tungt inn på eiersiden i OneCo. Katalysators kompetanse og syn på fremtiden passer perfekt med oss, og vi gleder oss til sammen å ta fatt på videreutviklingen av OneCo. Vi har store ambisjoner om å øke markedsandelene på de områdene vi er inne på. Dette vil kunne doble dagens omsetning sier konsernsjef, Marvin Jensen i OneCo.

BR Industrier har vært en solid bidragsyter i utviklingen av OneCo frem til der selskapet er i dag og ser dette som et riktig tidspunkt å selge seg ut for videre å fokusere på industriutvikling innenfor BRIs øvrige forretningsområder.

Katalysator blir majoritetseier OneCo. I tillegg skal ledelsen og ansatte fortsatt ha en stor eierpost i selskapet. BR Industrier har vært en solid bidragsyter i utviklingen av OneCo frem til der selskapet er i dag og ser dette som et riktig tidspunkt å selge seg ut.

- Det er viktig for oss å få med ledelse og ansatte videre i OneCo. De har lagt grunnlaget og har alle forutsetninger for å bygge selskapet videre, sier Øyvind Schage Førde.

OneCo.jpg

Comment

Comment

PizzaHut åpner i Bromma Blocks

PizzaHut har åpnet sin 24. restaurant. Restauranten ligger i Bromma Blocks og restaurantsjef Niclas Holmsten klipte båndet den 29. november. Vi ønsker Niclas og hele teamet lykke til.

Pizzahut Bromma

Comment

Comment

PizzaHut åpner sin 23. restaurant

PizzaHut har åpnet ny restaurant i Halmstad. Dette er den 23. restauranten i Sverige og ble godt mottatt av fornøyde gjester. Restauranten ligger i Hallarna rett ved E6. Interessen har vært stor for å arbeide på Pizza Hut Halmstad med over 100 søkere til 23 stillinger. Restauranten har omsatt over 100.000 SEK per dag siden åpningen 25. oktober i år.

PizzaHut.JPG

Comment

Katalysator kjøper InfoCare Group fra CapMan

Comment

Katalysator kjøper InfoCare Group fra CapMan

Katalysator to acquire InfoCare Group from CapMan Buyout

The private equity investment company Katalysator has agreed to acquire InfoCare Group from Funds managed by CapMan Buyout.

InfoCare is one of the leading IT services companies in the Nordic countries. InfoCare’s services comprise field service, staffing services and spare parts logistics within the IT sector. In 2017 the net sales of InfoCare was approximately MEUR 90 and it employed a total of 870 persons.

“InfoCare is an undisputed market leader for more than 30 years in the Nordics and over the last years, the company has undergone a significant reorganization in terms of divestment of non-core business, new management, initiating cost efficiency programs and a new strategy for growth. InfoCare has a lot of potential to create stronger growth in existing and new business areas with the help of highly professional employees and satisfied top tier customers,” says Hanna Ideström, Investment Director at CapMan Buyout and responsible for the investment in InfoCare.

“We are very satisfied to have Katalysator as the new majority owner of InfoCare. Katalysator’s active and long-term investment perspective is important for us to realize our new strategy Skylift. With main focus on Customer Orientation, Operational Excellence and Growth we are going to lift InfoCare to new heights. Together with Katalysator and our fantastic employees, that is our most important asset, will we make this happen. I would like to thank CapMan for the continuous support during CapMan's ownership,” says Kjell Magne Leirgulen, CEO of InfoCare.

“InfoCare has established a unique position in the Nordic market within IT services and we are very impressed by the management team. Katalysator will through active ownership support the management team and the development of the business, with strong customer focus, best practice operations and new growth initiatives. We see a significant potential for continued growth in the Nordics and look forward to work together with InfoCare´s employees in the coming years,” says Jon Håkon Pran, CEO of Katalysator.

Katalysator is a family owned investment company focusing on investments in medium-sized companies in Scandinavia. Katalysator currently has a portfolio of 6 companies and the team comprises 5 investment professionals.

The CapMan Buyout team comprises 12 investment professionals working in Helsinki and Stockholm. The funds managed by CapMan Buyout invest in medium-sized, unlisted companies in the Nordic countries.

The completion of the transaction is pending certain conditions including approval from competition authorities. Bridgehead acted as advisor for CapMan Buyout in the transaction.


For more information, please contact: 
Hanna Ideström, Investment Director, CapMan Buyout, tel. +46 705 861 348
Kjell Magne Leirgulen, CEO, InfoCare Group, tel. +47 97 72 31 21
Jon Håkon Pran, CEO, Katalysator, tel. +47 91 33 93 42

 


Katalysator
www.katalysator.no

Comment

Comment

Eventyrlige resultater for Alfas "Eventyreren"

Etter over ett år og omtrent 2300 kilometer, har Alfa Sko, Norsk Friluftsliv og Andreas Orsets tur kommet frem til snipp, snapp snute. Suksessprosjektet «Eventyreren» er ute.

http://www.sportsbransjen.no/no/nyhetsarkiv/eventyrlige-resultater-for-alfas-langtur

Comment

Comment

Enighet mellom Alfa Sko og Norrøna Sport

Enighet mellom Alfa Sko og Norrøna Sport

Alfa Sko har hatt varemerket ”NORRØNA” for sko siden 1908 og solgt sko under dette varemerket siden den gang. Samtidig har Norrøna Sport siden 1929 innarbeidet og registrert varemerket ”NORRØNA” for klær og sportsutstyr mv. Partene har med dette lange og stolte tradisjoner til varemerket NORRØNA innenfor sine respektive områder.

Alfa Sko og Norrøna Sport bekrefter og erkjenner hverandres varemerkerettigheter og er på denne bakgrunn blitt enige om å legge uenigheten mellom partene bak seg.

Alfa Sko og Norrøna Sport ser at det kan virke forvirrende og ha uheldige virkninger at to aktører fortsetter å ha rettigheter til samme varemerke. Alfa Sko og Norrøna Sport har derfor blitt enige om en kommersiell løsning hvor Norrøna Sport kjøper Alfas rettigheter til varemerket ”NORRØNA” for sko m.v. Kjøpesummen er konfidensiell. Partene er videre enige om at Alfa Sko ikke lengre vil selge sko under varemerket ”NORRØNA”. Avtalen berører ikke sko under varemerket ”NORRØNA” som allerede er levert til sportsbutikker, som kan selges fritt.

Både Alfa Sko og Norrøna Sport er glade for å ha funnet en fornuftig kommersiell løsning på saken. 

Pål Olimb (Alfa Sko) og Nina Olufsen (Norrøna Sport)

Comment

Alfa Sko satser i Sverige

Comment

Alfa Sko satser i Sverige

Alfa Sko satser i Sverige og har etablert et eget svensk selskap for å styrke salg og distribusjon i Sverige.

http://www.sportsbransjen.no/no/nyhetsarkiv/alfa-satser-i-sverige

Comment